Üzleti portréfotózás – Pataki Csaba egy tavaszi hétvégén látogatott el hozzám:

Üzleti portréfotózás közben volt lehetőségünk egy cappuccino és pár szem csokis sütemény mellett elbeszélgetni is. Megismerhettem Csaba üzleti pályafutását. Angoltanárként kezdett dolgozni, majd az évek során megalapította saját üzletét, egy takarító céget. Az üzleti portréfotók jó része is odakészült. Sok fotót készítettünk, de végül az “ügyvezetős” portréfotók kapták a legnagyobb elismerést!

Hogyan kezdtél vállalkozni? És miért pont a takarítási üzletben valósítottad meg önmagad?

Sok ember azt hiszi, hogy ez úgy működik, hogy egy reggel felkel az ember, a homlokára csap, és megvan az ötlet. Szerintem nem. A siker szerintem abban rejlik, hogy hogyan tudjuk “összekötni a szálakat”.

Egyszer azt a tippet adtam valakinek, hogy vállaljon pluszban takarítást, ha kevés a pénze. Rövid időre rá olyan helyzetbe kerültem, hogy az általam megtett szívességekért cserébe kérhettem valamit egy cég ügyvezetőjétől. Egy hirtelen ötlettől vezérelve azt kértem, hogy mondja fel a takarítási szerződését a meglévő takarítócéggel és azt adja nekem. 1 perc múlva felmondta a szerződést és nekem adta, de se takarítóm, se eszközöm nem volt. Szereztem…

“folyamatosan tanulni kell, és jobbá tenni azt, amit csinálunk.”

 

Mikortól működik a céged?

2005 óta, de kb. két éve kezd felfutni a takarítás.

 

Ki a célközönséged?

Olyan cégek, akik 150-1000 m2 alapterületű irodákkal rendelkeznek Budapesten.

“Szerintem az olyan üzleti tevékenységek esetén, amelyeknél a bizalom fontos szerepet játszik, mindenképpen jó, ha az ember az arcát is adja a szolgáltatásokhoz, amit a cége nyújt.

 

Milyen honlapon lehet megtalálni? 

www.patakitakaritas.hu

 

Mi volt a legnehezebb az üzletben?

Nem tudom azt mondani, hogy valamelyik része a “legnehezebb” volt. Mint minden más dologban, ebben is folyamatosan tanulni kell, és jobbá tenni azt, amit csinálunk.

 

Miben nyújtasz többet mint a konkurenseid?

Nem az árral akarunk versenyezni, hanem a minőséggel, a megbízhatósággal és a bizalom elnyerésével.

 

Mindenki életében van olyan sztori, ami a munkájához, vállalkozásához köti és örök emlék marad. Nálad mi a kedvenc történet?

Egy építőipari projekt után ki kellett takarítanunk egy 4500 m2-es uszodaterületet, ahol volt egy 50m-es úszómedence is. 80m-re kellett vinnünk áramot, több helyen 50m-re vizet – nem volt könnyű dolgunk. És itt szembesültem azzal, hogy mennyivel hatékonyabb a munka, ha valaki irányít egy nagyobb csapatot.
Amikor a feladat végeztével hajnalban ott álltam az úszómedence közepén arra gondoltam, hogy gyerekként, amikor ott úsztam, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer az én cégem fogja az egészet kitakarítani.

 

Miért fordultál portré fotóshoz? Miért kellettek neked üzleti portréfotók?

Szerintem az olyan üzleti tevékenységek esetén, amelyeknél a bizalom fontos szerepet játszik, mindenképpen jó, ha az ember az arcát is adja a szolgáltatásokhoz, amit a cége nyújt.

 

Miért engem választottál, hogy elkészítsem az üzleti portréfotóidat?

Soha nem akartam az árral versenyezni és a legolcsóbbnak lenni. Igaz, hogy könnyen megtaláltam a weboldalad, de a fő ok az volt, hogy azt írtad “ha csak az ár a döntő, akkor nem én vagyok a te embered” – ezt én is így gondolom.

És mégegyszer Csaba honlapja: www.patakitakaritas.hu

Szükséged van üzleti vagy férfi portréfotókra? Gyere el hozzám egy portréfotózásra! Portréfotózás részleteket itt találod!

Szivesen veszem, ha körbenézel a többi oldalamon is. A Facebookon itt találsz meg: www.facebook.com/kelkoniki.hu, míg az Instagramon pedig itt vagyok elérhető: www.instagram.com/nikikelko