KELKÓ NIKI VAGYOK PORTRÉ FOTÓS

ezen belül üzleti portré fspecialista

A célom az, hogy olyan portré fotókat készítsek rólad, amelyek jobbak, mint a versenytársaidé, amelyek bizalmat és elismertséget építenek számodra, bárhol is használod fel őket.

El tudod képzelni, hogy amíg alszol, addig a weboldalad látogatói úgy érzik, közvetlenül veled kommunikálnak? Nemcsak szimpatikus, hanem meggyőzőbb is vagy nekik, mint a versenytársaid?

Legyen önéletrajz fotó, üzleti- vagy professzionális portré, esetleg céges fotózás, a képed elsődleges szerepe az, hogy már az első találkozó előtt pozitív legyen az első benyomás rólad, az által, hogy személyessé tegye:

 • a weblapod,
 • a könyved,
 • az újságban megjelenő cikked,
 • a névjegykártyád,
 • a LinkedIn profilképed stb.,
 • és ez által bizalmat építsen.

Ha a portréd jó, akkor egy erős marketing eszköz van a kezedben, amivel tovább növelheted az elismertséged és felépítheted a személyes márkádat.

Több, mint 15 éve dolgozom fotográfusként, de a nagy változást az USA-ban eltöltött idő hozta meg, az óta szakosodtam kifejezetten az üzleti portré fotózásra. Amerikában szerzett tapasztalataim révén újabb technikákat hoztam be a portré fotózás világába, mert szenvedélyemmé váltak a speciális portré fények és beállítások.

A portré fotózás egy külön szakma, az üzleti portré fotó pedig azon belül is egyedi helyet foglal el. Egy fiatalról a modellalbumába egészen más képeket kell készíteni, mint amire egy üzletembernek, vállalkozónak esetleg álláskeresőnek szüksége lehet.

Egy portré fotón felismerhető kell legyen a “megrendelő”, sőt egyenesen megnyerő kép kell készüljön róla. Nem hátrány, ha az arc asszimetriáit, előnytelenségeit nem hangsúlyozza tovább a fotós, hanem inkább “láthatatlanná” teszi. Így születhetnek olyan fotók, ahol még a nem fotogén arcokból is rokonszenves, jóképű vagy csinos embert faragok.

Hiszek abban, hogy mindenkiről lehet jó fotót készíteni, még akkor is ha:

 • kancsal,
 • üvegszeme van,
 • ferde az orra,
 • eláll a füle,
 • egyátalán nem fotogen vagy
 • ha eddig még soha nem készült róla jó felvétel.

Hiszem, hogy megfelelő idő ráfordításával, figyelemmel és a megrendelőm alaposabb megismerésével el lehet készíteni bárkiről azokat a fotókat, amik nemzetközi üzleti vonalon is megállják a helyüket és hozzásegítenek a jó fellépéshez (legyen ez egy önéletrajz, egy szakmai cikk, weboldal vagy egy társkereső fotó).

Hiszem, hogy a jó munkához idő kell, ezért nem korlátozom 30 vagy 60 percre a fotózás idejét. Ha te úgy érzed, még többre van szükséged, hogy jó kép készüljön, akkor tovább dolgozunk. Viszont a retusálás során nem ülök napokat a felvételeken, hanem a fotózást követően azonnal nekilátok a munkának, hogy akár pár órán belül fel tudd használni.

Mesterem a híres portréfotós Szipál Martin, akit portré fotózásban a legjobbak között tartanak számon.

Martin több, mint 70 évig fotózott, ebből 40 évet Los Angelesben élt és dolgozott, ahol hollywoodi hírességek fordultak meg nála. Fiatalabb korában bármilyen pályázaton indult is el, azt megnyerte. Több képét is a világ legtöbbet díjazott és kiállított fotói között tartják számon.

Kelkó Niki és Szipál Martin Portréfotósok

MIELŐTT MEGKERESNÉL

Mielőtt megkeresnél, egy dolgot fontos eldöntened, hogy számodra mi a fontos? Ha csak az ár, akkor nem én vagyok a te embered, elég sok nálam olcsóbb fotóst találhatsz az interneten.

Több ok, amelyek miatt drágább vagyok az átlag portré fotósnál:

 • Professzionális felszereléssel és műteremben dolgozom, amely értéke sok millió forintra rúg. Nincs mese, a megfelelő portré fotózáshoz professzionális objektívek kellenek (ezek a legfontosabbak, amelyek darabja milliós tétel), és amit tudnak, azt semmilyen fotós vagy “photoshopos” technikával nem lehet pótolni.
 • Amerikai üzleti portré retussal készítem el a nyers képeidet (nyers kép = a fotó félkész fázisa, amit csak a profi kamerák tudnak, hogy minél nagyobb teret adjanak a fotósoknak a képek beállítására, optimalizálására, és ez még nem a retus, ismertebb nevén a “photoshopolás”) a fotózást követően. Az utómunkák után még a leggörbébb orrból, a legkevésbé fotogén arcból is egy szimpatikus, önbizalmat sugárzó portrét teszek le ennek köszönhetően az asztalodra.
 • Az általad igényelt darabszámot tudod csak elvinni, viszont azok magazin és ügynökség minőségű képek! Csak érzékeltetésképpen, minden egyes kiválasztott képen min. 1, de akár 2-3 órát is dolgozunk a retusőrrel közösen, ami 4 képnél akár 5-8 órát jelent.
 • Nálam nem készül több száz fotó, tőlem nem tudsz elvinni minden egyes lenyomott kockát. Nem nyomom folyamatosan az exponáló gombot, mert nem “géppuskakezű” fotós vagyok, hanem előre kitalált, megkomponált és beállított anyagot készítünk, ahol
  • a lehető legjobban nézel ki,
  • a legjobb arcodat találjuk meg és mutatjuk meg a képen, hogy minél bizalmat sugárzóbb legyél az ügyfeleid felé.
Nem mindig tudok időpontot adni, mivel kétlaki életet élek. Az év nagy részében itthon találsz, de ha gyorsan van szükséged egy portréra, akkor hívj vagy írj azonnal és egyeztessünk időpontot!

A +36 30 600 3623 mobilszámon bármikor felhívhatsz vagy üzenetet küldhetsz illetve az info (kukac) werkfoto.hu címen emailt is tudsz küldeni számomra.

Ha pedig nem annyira sürgős, még tájékozódnál, még csak érlelődik benned a fotózás gondolata, akkor kövesd figyelemmel munkásságom Facebook oldalamon!

Ügyfeleim

"Tetszett a professzionális fotózás. A képek magas minőségben készültek el és tetszett, hogy hosszú időt szántatok rá, hogy elkészítsétek a megfelelő képet. Minden jól megvolt szervezve, főleg a különböző világítások és hogyan tartsam magam (milyen pózban vagy mosoly stb.) És a végén is sok időt hagytatok, hogy kiválasszam a fotókat."

ügyfeleim

Dr. Benjamin Gümmlich

orvos, endokrinológus

"Jó volt a fotózás és a képekkel is elégedett vagyok."

ügyfeleim

S.M.

vezető

"Szeretem a különleges látásmódot, és Niki fotói ezt tudják."

ügyfeleim

Mihály Péter

ügyvezető igazgató