Üzleti portréfotózás – Danubius Hotel Helia

Egy üzleti portréfotózással bízott meg Könyves Tóth Tünde és Varga János. A helyszín a spanyol designer Nathalie Rottenburg munkája által kapott új külsőt. Színes, lendületes és designos. Egy napot töltöttünk el a Danubius Hotel Helia-ba.

Üzleti portré fotózás
Üzleti portré fotózás a Danubius Hotel Helia

 

Aranymetszés Gyógyközpont fotózása

Egy üzleti portréfotózásra kért fel az Aranymetszés Gyógyközpont 2 vezetője. Könyves Tóth Tünde és Varga János teljesen új arculatot terveztek a központjuknak, teljes megújuláson estek át. Egy üzleti mentorral Belényesi Tünde  történő stratégia munka végeredménye és egy új irány kezdete volt.

Több mint 10 éve alapították meg a vállalkozásukat, ahol hát és derékfájással, meg minden más testi és lelki fájdalommal küzdő személyeknek biztosítanak enyhülést. Belényesi Tündének köszönhetően újratervezték az egész szolgáltatási területet, újrapozícionálták magukat, új arculatot is kaptak. A weboldaluk pedig teljeskörű ráncfelvarráson esett át, ahol az elsődleges cél az volt, hogy a megfelelő kulcsszavakra legyen optimalizálva az oldaluk és ezzel ténylegesen azok az ügyfelek érkezhessenek be hozzájuk, akiknek az Aranymetszés szolgáltatására van szüksége.

Üzleti portré fotózás
Üzleti portré fotózás a Danubius Hotel Helia

Rendkivül izgalmas alapozási időszakon voltak túl, amikor eljött a pillanat, és megkerestek egy portréfotózás ügyben. Pontosan tudták, hogy mire is van szükségük: minőségi üzleti fotókra, ami kellő eleganciát és professzionalizmust sugároz a nézőnek, és ami visszaadja valódi önmagukat.

Üzleti portré fotó készítése
Üzleti portré fotózás a Danubius Hotel Helia

Személyes találkozó a fotózás előtt

Egy hosszabb telefonos egyeztetést követően személyes találkozót javasoltam, ahol az általuk kért Danubius Hotel Helia-ban azonnal helyszíni szemlét is tudtunk tartani. A hotel az emlékeimben még réges-régről szerepelt, jártam már ott konferencián, divatbemutatón, sőt dolgoztam is egy alkalommal modellként egy kozmetikai márkának. Emlékeim bőven voltak, de ezek alapján nem igen tudtam elképzelni, hogy abban a környezetben mit is tudunk majd kihozni.

Üzleti portré fotó készítése
Üzleti portré fotózás a Danubius Hotel Helia

Eljött a találkozó napja, a megbeszélt időpontban érkeztünk. A hotel teljesen meglepett. A Danubius Hotel Helia már nem az a szocreál szálloda volt, ami az emlékeimben élt. Teljeskörű felújításon esett át egy spanyol designer irányításával. Nathalie Rottenburg kiváló munkát végzett. Fiatalos, színes, lendületes belsőt kapott a Danubius Hotel Helia. A belső közösségi terekben sok helyen külön kis szigeteket alakítottak ki, ahol egy légtérben, de mégis elszigetelten tudnak tárgyalni, dolgozni, megpihenni, beszélgetni vagy kávézni a vendégek.

Enteriőr fotózás, Hotel fotózás
Enteriőr fés Hotel otózás
Danubius Hotel Helia

Megújult az Episode Étterem és a terasz is, ami csodálatos panorámával akár már 500 fő üzleti rendezvényekre, gálavacsorákra designos és érdekes helyszínt tud biztosítani. A Yellow Bistro & Bar is új külsőt kapott, ami annyire jól sikerült, hogy a Gastro & Hotel Design Award díjátadón döntőbe is jutott. Bőségesen volt mire rácsodálkoznom.

Enteriőr fotózás. Hotel fotózás
Enteriőr fotózás és Hotel fotózás
Danubius Hotel Helia

A beszélgetés alatt kicsit körbe is jártam a tereket és próbafelvételeket készítettem. Minél tovább tartott ez a megbeszélés, és minél több fotót csináltam, annál jobban megértettem a helyszínválasztást is. Aranymetszéses arányok, ízléses, de mégis designos kompozíció mindenfelé, amit a színekkel még inkább kiemeltek és hangulatossá tettek. Tökéletes választás volt a Danubius Hélia Hotel.

Üzleti portré fotózás
Üzleti portré fotózás a Danubius Hotel Helia

Miután mindent megbeszéltünk, leegyeztettünk, pontosítottunk, készen álltunk a fotózásra, már csak a megbeszélt napot kellett kivárni.

A fotózás napján

Borongós időre ébredtünk és a munka is kicsit nehezen indult, mert az új helyzetet Tündének és Jánosnak is meg kellett szokni. A hotel ráadásul igencsak tele volt, egy hatalmas konferencia zajlott éppen a fotózásunk alatt. Bár az üzleti programok folyamatosan lekötötték a résztvevők nagy részét, de mindig voltak kisebb csoportok vagy személyek, akik pont akkor sétáltak bele a felvételbe, amikor a legjobb pillanatot igyekeztünk megörökíteni.

Enteriőr fotózás
Enteriőr fotózás és Hotel fotózás
Danubius Hotel Helia

Mivel a hotel vezetőségének igéretet tettünk, hogy a szálloda vendégei semmilyen formában nem kerülhetnek rá a fotókra, ezért folyamatos éberséget és sok esetben rafináltságot is jelentett ez a projekt. Nem egy alkalommal sétált be a fotó hátterébe egy érdeklődő üzletember, aki egy hosszú telefonbeszélgetés során folymatosan szemmel tartotta, hogy mit csinálunk. A legjobb érzékkel mindig akkor lépett arébb 2 lépést, amikor pont sikerült egy új beállítással, bevilágítással kihagynunk a felvételből.

Üzleti portré fotózás
Üzleti portré fotózás a Danubius Hotel Helia

Miután ezt eljátszotta pár alkalommal, cselhez folyamodtam és egyszerűen a kép közepére bekomponáltam, majd mikor eljött a fotózás pillanata, a két portréalanyommal egyszerűen eltakartam. Így valójában az egyik sorozat minden felvételén ott szerepel, pontosan a kép közepén, csak a modelljeim eléálltak és ezzel láthatatlanná tették őt. És mintha ő is megnyugodott volna, pontosan szemből, a legjobb helyről figyelte a dolgokat, és már nem sétálgatott fel és alá.

 

A munkában segítségemre volt még Belényei Tünde coach is, akivel elindult ez a teljeskörű átalakulás. Szerettem volna megmutatni, hogy ez a két természetgyógyász mennyire közvetlen, barátságos szakember, akik rendkívűl jól dolgoznak együtt. A Hélia Hotel különböző pontjain láttunk munkához és dolgoztunk addig, amíg kényelmesen nem mozogtak a kamera előtt, majd pedig addig, amíg a tervezett felvételeket el nem készítettük.

Hotel fotózás, enteriőr fotózás
Hotel és enteriőr fotózás
Danubius Hotel Helia

A fotózás egész ideje alatt figyeltem arra, hogy valóban önmagukat adják, hogy természetes mozdulatok, testtartások kerüljenek megörökítésre, mert Tünde és János személyiségéhez semmi más nem illene. Félidőben és két bevilágítás között megpihentünk mi is a Yellow Bistro & Bar-ban, ami újabb inspiráló helyszínnek igérkezett.

Enteriőr fotózás és hotel fotózás
Enteriőr fotózás és Hotel fotózás
Danubius Hotel Helia

A munka gyorsan haladt és sorra születtek meg a remek üzleti portré fotók. Sikerrel zártuk tehát a munkát és elégedetten indultak haza az ügyfeleim. Egyedül maradtam a hotelben és elkezdtem újra körbejárni mindent és most már enteriőr képeket készítettem a szállodának, meg a kísérő anyagnak. A hotelről készült enteriőr fotók is megjelentek később a hotel Facebook oldalán.

Szeretnél te is magadról üzleti portrékat vagy esetleg hotel és enteriől fotókra van szükséged? Keress meg és személyre szabjuk neked is a képanyagodat! https://kelkoniki.hu

Aranymetszés Gyógyközpont https://aranymetszes.com

Danubius Hotel Helia https://www.danubiushotels.com/en/our-hotels-budapest/danubius-hotel-helia

Belényesi Tünde https://www.instagram.com/yourheartbusiness/