Egy kedves, vidám, fiatal lány, Szatzker Orsolya keresett meg pár héttel ezelőtt, és portréfotót kért az új üzleti weboldalára. Mosolyogva mondta, hogy nekem kell és az üzlettársamnak. Mint később kiderült, azért lett vidám minden egyes alkalommal, amikor kimondta az üzlettársam szót, mert annyira friss ez az új cég, hogy még szoknia kell. Ezért is kellettek a portréfotók.

Ki az üzlettársad? 🙂
Egy jó barátom, Szokolai Árpád, aki az egyik legjobb pszichológus, akit ismerek.

Mit kell tudni rólatok?
Lelkes, fiatal csapat vagyunk, akik bár különböző formában, de mindig is emberek fejlesztésével, segítésével foglalkoztak. Az új, közös formáció, amiben dolgozunk egy nagyon hatékony együttműködés, ahol korábbi tapasztalataink összeadódnak, és egymást segítve, kiegészítve támogatjuk ügyfeleinket a legmegfelelőbb megoldás megtalálásában, legyen szó coachingról, egyéni kompetenciafejlesztő vagy vezetői tréningről.

Jól tudom, hogy egyetem alatt ismerkedtetek meg, és azóta is jó barátságban vagytok?
Így van: a legnagyobb ELTE kollégium sem volt elég nagy, hogy elkerüljük egymást, azóta jó barátok vagyunk.

Hogy találtátok ki, hogy létrehoztok egy közös céget?
Árpi ötlete volt a cég, én pedig nagyon megörültem, hogy felmerült benne ez a gondolat. Első pillanattól kezdve úgy gondoltam, hogy ez egy olyan formáció lesz, amiben mindketten jól megtaláljuk a helyünket, és így is lett.

Mivel foglalkozik a cégetek?
Céges és egyéni képzések fejlesztésével és kivitelezésével, coachinggal magyar és angol nyelven.

Miben vagytok ti mások, mint a konkurens tréning cégek?
Életkorunkból és tapasztalatunkból eredően pontosan értjük a saját generációnk működését és problémáit, és hogy ügyfeleinknek mennyire nehéz ezt a szabadságkereső generációt keretek közé illeszteni.

Mi lett végül a cégetek neve, és milyen cím alatt található meg a weboldalatok?
Mi vagyunk a Knowledge Lab.

Ki a célközönségetek?
Közép- és felsővezetők, akik szeretnék jobban megérteni ezt az új generációt, fejleszteni magukat, hogy ebben a szabadságközpontú új munkakultúrában is jó vezetők tudjanak lenni.

Női és üzleti portréfotózásMik a célok a közös vállalkozással?
Mindketten abban hiszünk, hogy az ember a saját életéért felelős. Mi ezen a cégen keresztül olyan munkát végzünk, ami örömet szerez mindkettőnknek. Úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb, hogy értelmes munkát végezzünk: azzal, hogy másoknak segítünk fejlődni, változni, pontosan ezt valósítjuk meg.

Saját vállalkozásotok is van jelenleg. Mivel foglalkoztok, ha nem a közös céget viszitek?
Egyéni ügyfelekkel foglalkozom angol nyelvű coaching folyamatokban, illetve egyetemi oktató vagyok angol alkalmazott nyelvészet területen. Árpi pszichológusként egyéni ügyfelekkel dolgozik, akik nem coaching jellegű témákkal keresik meg és a coachingnál hosszabb folyamat, amíg a kívánt változást elérik. Mondhatjuk azt is, hogy a cégen kívül amolyan klasszikus pszichológus.

Mennyire egyszerű ma 30 év alatt vállalkozni? Hogy érzitek?
Ma Magyarországon bárki tud vállalkozni, de profin és jól csinálni ugyanolyan nehéz, mint bármely más területen. Az ad nagy lendületet nekünk, hogy a cégünk olyasmivel foglalkozik, amit mindketten imádunk csinálni. Ez átsegít a hullámvölgyeken. Néha megkapjuk, hogy túl fiatalok vagyunk, de végülis a péktől sem azért veszed a kenyeret, mert elmúlt hetven éves, hanem mert ért a munkájához.

Férfi portréfotózásMi volt a legviccesebb helyzetetek, amit valahogy mégis kezelni kellett?

Néha érdekesen jön ki, amikor magánemberként találkozol az ügyfeleiddel. Például összefutunk egy hivatalos rendezvényen vagy akár egy fesztiválon. Legutóbb is az első ismerős arc, akivel az EFOTT-on összefutottam, egy olyan lány volt, akivel 2 héttel azelőtt még tréner és résztvevő szerepből ismertük egymást. Egy pillanatnyi meglepettség után mindketten mosolyogva integettünk a másiknak, és mentünk tovább, ki-ki a maga koncertjére.

Miért érezted úgy, hogy kellenek üzleti portrék és hogy eljöttök egy portréfotózásra?
Rengeteg más honlapot megnéztünk, és valahogy mindkettőnket zavarta az, hogy az erősen beállított fotókból nem jön át az adott ember kisugárzása. A weblapunkon profi módon akartuk képviselni magunkat egy olyan fotóval, amin önazonosak lehetünk. Ez maximálisan sikerült is.

Miért engem választottál a portréfotózásra?
Szeretek fotózni, sokat olvasok a neten, és követek néhány csoportot a témában, ahol gyakran felbukkantak a posztjaid – két kattintás múlva már a portréfotóidat nézegettem, és el is határoztam, hogy Veled szeretnék dolgozni.

Köszönöm nektek hogy engem választottatok a portréfotózásra! 🙂