Férfi portréfotózás - Budapest

Férfi portréfotózás

Sajnos el vagyok maradva egy interjúval, ami még 2016-ban született egy portréfotózás után:

Fodor Róbert érkezése a fotóstúdiónkba nagy lelkesedést okozott a sminkesünknél, mert a szakáll olyan közös téma volt, ami hosszú beszélgetést indított el. Róbertet ekkor kezdtük megismerni és egy remek hangulatú portréfotózásban derült ki mivel is foglalkozik.


Mióta van szakállad?

Mindig is borostás voltam, de szakállam még csak 3 hónapja van, így még keresem a megfelelő hosszt és formát. A képekre egy konvencionálisabb fazonnal készültem.

És miért lettél szakállas?
Ápoltabb és nem mellesleg férfisabb kinézetet akartam az amúgy kisfiúsabb arcomhoz. Nálam a borosta inkább lustaságot sugárzott, de úgy találtam, hogy az igényes szakáll mellett a laza vagy professzionális kinézetet a ruha dönti el.

Egy komoly multicégnél dolgozol. Milyen pozíciót töltesz be?
Multiszlenges megnevezéssel kontrolling szakértő vagyok, de szerencsére ez elég változatos munkát takar, a pénzügyi igazgatót és a pénzügyi vezetőt közvetlenül támogatva, emellett egy modellezési rendszer európai szakértője vagyok.

Hogy telik egy munkanapod?
Szerencsére nincs egy tipikus munkanapom. Van olyan nap, amikor a rendszerfejlesztésen dolgozom, van, amikor költségvetést tervezek, vagy egész nap folyamatszabályzatot szerkesztek, vagy munkakörök szolgáltatóközpontba hozatalán dolgozom. Persze hosszú percekig tudnék a munkámról mesélni sok-sok betűszóval.

Miért volt szükséged friss portréfotókra?
Kereken tíz éve dolgozom, sokféle szakmai tapasztalatot szereztem, de még nagyon sokat kell tanulnom olyan területeken is, amikre korábban nem fókuszáltam: a kommunikáció, a prezentáció és a megjelenés. Így, először el kellett kezdenem komolyan venni magam, amihez a digitális megjelenés is hozzátartozik.

Úgy tudom, hogy a sport és az egészséges táplálkozás most központi helyet tölt be az életedbe. Mesélnél erről?
Kiskoromtól túlsúlyos voltam, amitől zárkózott és frusztrált lettem, de rájöttem, hogy az én kezemben a megoldás. Most, hogy látom ennek a munkának az eredményét, még jobban ösztönöz. Egy év alatt nettó húsz kilót fogytam úgy, hogy az izomzatomat többszörösére növeltem, és még messze a vége.

Mit edzel?
Egy úgynevezett Hard Style Kettlebell programon veszek részt heti kétszer, és imádom. Az edzőm zseniális és a csapat nagyon motiváló, remek hangulatban pusztulunk meg az edzések végére.

Milyen étrendet követsz?
Van pár alapszabályom: a reggelt fehérjével kezdem és edzés után is fogyasztom az izomregeneráció érdekében; nem zárom ki a zsírt vagy a szénhidrátot, csak az arányokat tolom el a fehérjék javára; a mennyiséggel óvatosabban bánok; vitaminokon és ásványi anyagokon kívül nem szedek étrend-kiegészítőt.

Mivel foglalkozol szabadidődben (a fentieken túl)?
Nagyon megmozgat a pszichológia, úgyhogy rengeteget olvasok a témában. Szeretek különleges gasztronómiai élmények után kutatni. Imádom a hegyeket, és szeretek sétálni. Meg persze lehúzott ablak mellett énekelni a kocsiban. Emellett sorozatokkal és néha filmekkel szoktam kitölteni a szabadidőmet.

Férfi portréfotózás

Milyennek láttad a fotózást?
Mielőtt beléptem az ajtón, izgultam és egy kicsit szorongtam, de a stúdió hangulata teljesen megnyugtatott: imádom a sok teret és a letisztultságot. A hangulat pedig nagyon vidám és felszabadító volt. Néha el is képzeltem, hogy ha színész lennék, többször csinálhatnék ilyet. Amiért pedig külön hálás vagyok, hogy a legspontánabb képet végül bevállaltad és megszerkesztetted, mert az lett az egyik kedvencem, és most az van a Facebookomon is.

Lassan nyár vége van. Mi volt a legizgalmasabb nyári programod?
Soha nem volt még ilyen izgalmas nyaram, úgyhogy engedd meg, hogy kettőt emeljek ki: az első tetoválásomat, aminek nagyon-nagyon örültem; illetve a tériszonyom legyőzését egy tandemugrással 4000 méterről. Kicsit másért, de mindkettő felejthetetlen volt!