Szilágyi Nóra blogját és Instagram oldalát régóta figyelemmel kisértem. A nyáron aztán összehoztunk Nórival egy gyors örömfotózást. 🙂

Hogy lesz az ember lánya gasztroblogger?
Hűűű, ez valahogy szerintem csak kialakul. Legalábbis nálam így történt. Elég sok időt töltöttem a konyhában, sütéssel, főzéssel, de mindez nem gyerekkori szenvedély volt, és a nagyi vagy anyu szoknyáját sem rángattam kisgyerekként, miközben pogácsát szaggatott, csak olyan 18-19 éves koromtól kezdődött.

Te mióta működteted az oldaladat, a Sütigolyót?
Az a vicces, hogy ezt pontosan nem is tudom megmondani. Nagyjából 7-8 évvel ezelőtt kezdhettem, de akkoriban nagyon ritkán töltöttem fel tartalmat, ráadásul azok már törölve is lettek, illetve újrafotózva kerültek fel a blogra, mert így utólag már borzalmasan néztek ki, a régi kompakt géppel telibevakuzott fotók!

Te találod ki a recepteket, te fotózol és te vagy a stylist is?
Igen. Az az igazság, hogy egyelőre csak hobbiként tekintek az oldalra. Nagyon szeretem elkészíteni a recepteket otthon, új dolgokat, technikákat kipróbálni. A fotózás is kialakult, és azt is imádom, a stylinghoz pedig elég egy kis jó ízlés, és egy kis gyakorlat. Néha csak egy deszka és egy tányér is elég, mert az étel önmagában is szuperül néz ki minden cicoma nélkül.

Jelen vagy a Facebookon, az Instagramon és vezeted a blogodat is. Mennyi energiádat viszi ez el?
Sokat 😀 Régebben valahogy több idő jutott ezekre, mostanában hétvégén összedobok valamit, mert nem szeretném azért elhanyagolni a saját blogomat sem. Néha befut egy-egy baráti szülinapra tortarendelés, amelyek nagy kedvenceim. Ilyenkor általában éjszaka kell készíteni a tortákat, de ezeket sosem bánom, mert hihetetlenül kikapcsol és lelazít.

Mik a tapasztalataid (amit meg is osztanál) a közösségi médiával kapcsolatban? Mennyire kedvez ez az ételfotós bloggereknek?
Az az igazság, hogy nagyon sokan vagyunk. Ráadásul most már, hogy egy mobiltelefonnal is nagyon jó képeket lehet készíteni, nagyjából minden második ember gasztrobloggernek számít és pl. egy instagramon ugyanolyan „esélyekkel” indul mint egy komolyabb géppel rendelkező fotós, már ha a népszerűséget vesszük alapul. Persze ezektől függetlenül szerintem egy ételfotósnak is szuper dolog ha elérhetőek a képei a közösségi média oldalain, mert simán benne van a pakliban, hogy egy leendő megrendelő ott bukkan rá először a képeire.

Egy gasztroblogger számára mi jelenti a csúcsot? Könyvkiadás? Saját tv műsor vagy youtube csatorna? 
Szerintem mindenkinek mások a célok. Személy szerint nekem nagy álmom kiadni egy saját könyvet. Nyilván szuper lenne ha lenne saját műsor, stb, de a tv-ben való szereplés sosem vonzott annyira, valószínűleg épp ezért sem indítottam YouTube csatornát sem.

Szerencsés helyzetben vagy, mert főállásban is ételfotózással és food stylingolással foglalkozol. Ez előny vagy hátrány?
Mindenképp előnyként tekintek rá, hiszen közhelyesen hangzik de nagyon klassz dolog azzal foglalkozni ami az ember lányának a szenvedélye is egyben. Sajnos így nagyon kevés idő jut a saját blogra, de igazából folyamatosan főzök, sütök, fotózom egy jó társaságban és mindig vannak új projektek, amik új kihívásokat hoznak.

Milyen trendek figyelhetőek meg az ételfotózásban és stílusban?
Hmm…nem igazán tudnék konkrét trendeket mondani. A legtöbb fotósnál kialakul egy saját stílus egy idő után. Nyilván a beállítások, fények ételfüggők is, de vannak akik kifejezetten elindultak egy stílusban és azt követik. Mi pedig imádjuk őket, mert ahogy pörgetjük az pl. az instánkat, tizedmásodperc alatt ismerjük fel, hogy ez melyik kedvenc ételfotósunk képe.

5 év múlva hol látnád magad szívesen? Milyen terveid vannak a jövőre nézve?
A Bahamákon, egy kis hajón, láblógatva, ahogy szürcsölgetem a koktélomat! 😀 Viccet félretéve, mindig vannak tervek, álmok, amiket igyekszem elérni, de sosem voltam az a görcsösen törtető típus. Inkább lassabban, de biztosabb talajon lépkedek. Szeretném fejleszteni a fotós tudásom, kicsit nyitni akár a gasztrofotózáson túl is, bővíteni a felszerelést. Nagyon szeretek írni, úgyhogy erre is több energiát szeretnék szentelni. Igazából több területen tevékenykedem a gasztrovonalon belül, úgyhogy mindig lesznek új, megvalósítandó tervek 🙂