Orvos portré fotózás és rendelői enteriőr a Wáberer Medicalnál
A Wáberer Medical a megnyitás környékén keresett meg árajánlat miatt, hogy készítsek az orvosokról portré fotót. A legnagyobb sajnálatomra éppen akkor Floridában voltam egy hosszabb tanulmányúton. Érthető módon nem várták meg mig hazaérek. Nagyon sajnáltam, hogy nem volt lehetőségem az orvosokat lefotózni.
Aztán eltelt egy kis idő és 2021. májusában egy igazi különleges orvosi portré sorozatot készíthettem itt. Rendkívül nagy öröm és megtiszteltetés volt, hogy létrejöhetett ez a fotózás.
Természetesen a helyszín tesztelésével kezdtünk egy szombat reggel, még a nyitás előtt, hogy a páciensek, betegek személyiségi jogait és nyugalmukat tiszteletben tartsuk. Az évek során rengeteg alkalommal fotóztam olyan helyzetekben, helyszíneken, ahol véletlenül besétált egy személy. Mindig tudni kell egy fotósnak, hogy ezzel nem szabad visszaélni és a személyiségi jogokat tiszteletbe kell tartani. De mi a helyzet a betegekkel? Azt gondolom, hogy itt még inkább figyelni kell rá. Hiába egy magánrendelésről vagy magánkórházról beszélünk, a páciens egyfajta kiszolgáltatott helyzetben van, amikor egy egészségügyhöz kapcsolódó fotózásban találja magát. Soha nem szabad ezzel visszaélni. Sőt! Mikor véletlenül besétálnak a kamerák elé vagy egyszerűen én megyek át egy olyan kórterembe, váróba, ahol emberekkel találkozom, mindig leengedem a kamerámat, ezzel is jelezve számukra, hogy nem kívánom őket a fotómon megörökíteni.
Természetesen vannak olyan szituációk, amikor pácienssel együtt kell a helyszínt visszadni. Ezekre speciális szabályok vonatkoznak, szerződésekkel és előre történő tájékoztatásokkal, beleegyezéssel kell dolgoznunk.
A fotózást ezért ismételten egy szombati napon reggel, a rendelési idő előtt egy órával kezdtük az előterekben, majd amikor megérkezett az első beteg, visszavonultunk egy orvosi rendelőbe dolgozni. 
Az idő elég kevés volt a munkára, de azt hiszem, így is a legjobb egészségügyi fotókat sikerült készítenem az eddigi pályafutásom során. Gondolom, idővel majd változik ez is, hiszen nincs olyan hét, hogy ne lenne újabb megbízásom orvosoktól.
 
Köszönöm szépen mégegyszer a Wáberer Medical Centernek és Dr. Nagyházi Orsolyának a fantasztikus munkát!