Gyerek portré fotózás az új hobbim!

Gyerekeket fotózni mindig kihívást jelentett nekem. Majdnem 12 éve vagyok portréfotós és elsősorban üzleti portréfotókat készítek: üzletemberek, ügyvezetők, tanácsadók,légiutaskisérők, vállalkozok, menedzserek, ügyvédek, trénerek stb jáérnak hozzám. A legtöbben családos emberek és amikor megkapják a fotókat, sokszor megkérdezték, hogy gyerek fotózást is vállalok?

A válaszom mindig az volt, hogy nem a fő profilom a gyerek portré fotózás, de mindig szívesen vállaltam el ezeket a munkákat is. Szerintem nem sok munka hálásabb, mint hogy gyermekekkel dolgozhatsz. Ők azok a személyek, akik mindig őszintén elmondják a véleményüket, akinek saját elképzelése és különös világlátása van (és ha kicsit figyelsz rájuk, bizony van mit tanulnod tőlük), életszeretetük, végtelen energiájukról nem is beszélve. Mázlistának érzem magam, mert azok a szülök akikkel találkozom, nem korlátozzák be feleslegesen a gyerekeiket, nem akarják kényszeresen túlkontrollálni őket a fotózáson. Teret adnak a számukra, nem szólnak bele a munkába, csak csendben figyelnek és segítenek! Tényleg köszönöm nektek! 🙂

Bizony az évek során, minnél többet dolgoztam gyerekekkel, annél biztosabb lettem benne, hogy érdemes lenne komolyabban venni ezt a területet és tanulni még hozzá. Igy jutottam el a barátaimhoz Amerikába egy kis továbbképzésre. Jelenleg még mindig tanulom a gyerek portré fotózást, de a terveim szerint ideén karácsonykor már egy egészen új stilussal fogok előrukkolni. Nézd meg addig is egy korábbi gyerek fotó sorozatomat, ami még a tanulási folyamat elött készült Budapesten:

Nagyon szeretek a gyerek portré fotókat és szerencsére egyre több alkalommal van lehetőségem fotózni. Fogadjatok szeretettel Szonja portréit, amire engedélyt kaptam az anyukától is, hogy bemutathassam! Köszönö Szilvi!