Tavasszal ismerhettem meg Viktort és Flóriánt, akik egy üzleti portréfotózásra jöttek el hozzám. 2 vidám ember, egy közös cél. Most öket akarom röviden bemutatni nektek:

Mivel foglalkoztok pontosan, mit kell tudni rólatok?
Elsősorban tőzsdei kereskedéssel és oktatással foglalkozunk. Emellett innovatív kockázatkezelési technikák és korszakalkotó tőzsdei stratégiák fejlesztésében is jeleskedünk mind saját, mind pedig pénzintézetek részére. Az intézményi szférában eltöltött évek után immáron független tréderként tevékenykedem és emellett igyekszem átadni az általam megszerzett tőzsdei tudást és tapasztalatot a jelen és a jövő generációjának. Flórián rendezvényszervezői tapasztalatait kamatoztatva menedzseli az egész projektet és segít a háttérmunkában.

Mikor indult a vállalkozásotok?
2017 nyarán indítottuk útnak a közös projektünket.

Hogy találtátok ki, hogy létrehoztok egy közös vállalkozást?
Mivel jó alapokat kaptunk és tisztában voltam Flórián képességeivel, tudtam, hogy ketten “legyőzhetetlenek” vagyunk. Sikerült meggyőznöm, hogy hazaköltözzön Svájcból és építsünk idehaza egy sikerorientált szakmai közösséget.

Jól tudom, hogy az egyetemen ismerkedtetek meg és azóta is jó barátságban vagytok?
Igen, együtt csajoztunk az egyetemi bulikban. 🙂 Emellett azért sikerült elvégezni a közgázt is. Az élet nem tudott minket olyan messzire sodorni egymástól, hogy ne alkossunk újra egy csapatot.

Ha jól tudom, van jónéhány hasonló vállalkozás a piacon. Miben vagytok ti mások, mint a többiek?
Sajnálatos tény, hogy a hazai brókerbotrányoknak köszönhető tisztulást követően is rengeteg kókler tevékenykedik ezen a felhígult piacon. A valóban sikeres tréderek az irodájuk sötétségébe burkolózva élik hétköznapjaikat, nem állnak szóba senkivel, és nem vállalják a nyilvánosságot. Érthető, hiszen nem kell senkinek sem bizonyítaniuk. Sokáig én is így voltam ezzel, de rá kellett jönnöm, hogy velük ellentétben én másképp működöm: nem vagyok „magányos farkas“ típus, és boldogsággal tölt el, ha átadhatom a tudást, melynek segítségével sokak élete megváltozhat.

Mi a weboldalatok címe és miért érdemes az érdeklődőknek ellátogatni az oldalatokra?
www.viktorgali.com Mindenkinek érdemes, aki szeretne közelebb kerülni a tőzsdézés élményéhez vagy akár egy új szakmával a kezében szeretne új életet kezdeni. Az akadémiai rendszerű szakmai képzéseim révén ez előképzettség vagy egyéb kritériumok nélkül elérhető. Reményeim szerint a szakmai blog bejegyzéseim és a napi elemzéseim meggyőzik az oldal látogatóit arról, hogy érdemes saját kezükbe venni a pénzügyeiket és elvégezniük a szakmai képzéseimet, melyek révén tanácsadók és brókerek közbeiktatása nélkül képesek legyenek pénzből pénzt csinálni.

Miért érdemes titeket választani?
Az összes „tőzsdeszakértő“ kivétel nélkül a saját működő(?) kereskedési stratégiáját oktatja. Ez jobb esetben – amíg a stratégia számára kedvező piaci feltételek vannak – talán még működik is. Ezzel az a probléma, hogy a tőzsde mindig más és más arcát mutatja, ergo egy folyamatosan változó környezetben egyetlen stratégia nem képes hosszú távon kiegyensúlyozott teljesítményre. Ehelyett én eszköztárral dolgozom, hogy mindig legyen válaszom a különféle piaci mozgásokra. Úgy is fogalmazhatok, hogy én nem halat adok az embereknek, ami rövid időn belül megrohad, hanem megtanítom őket halat fogni, függetlenül attól, hogy tiszta vagy zavaros-e a víz.

Mely réteghez szóltok, kik a célközönségetek?
Mindenkihez, aki még nem hallott a tőzsdéről, de nyitott és érdeklődő, vagy hallott már róla és szeretne magabiztos tudással kimagasló profitot elérni a pénzpiacokon.

Mi a vállalkozásotok célja?
Elsősorban a hazai lakosság felzárkóztatása a pénzügyi és befektetési intelligencia terén. Továbbá mindketten azon fáradozunk, hogy eloszlassuk a negatív sztereotípiákat és a tévhiteket a tőzsdével kapcsolatban. A tőzsdézés nem gyerekjáték, de megfelelő hozzáállással, fegyelemmel, és tudással korántsem a pancserek játszótere!
Szeretnék minél több sikeres trédert kinevelni, hogy biztosítva legyen az utánpótlásom! 🙂

Mivel töltitek a szabadidőtöket, ha épp nem dolgoztok?
Szenvedélyes vitorlázóként sok időt töltök a Balatonon, Flórián pedig a család mellett a sportos életmód elkötelezett híve.

Miért döntöttetek úgy, hogy profi üzleti fotókat szeretnétek?
Professzionális szemléletmódot képviselünk, ezzel szerettük volna párhuzamba állítani a rólunk készült business fotókat. A képeket látva úgy gondolom, ez maradéktalanul sikerült, amit ezúton is köszönünk neked!

Miért rám esett a választásotok a fotózással kapcsolatban?
Ha a legjobb akarsz lenni, a legjobbakkal kell dolgoznod! Van még kérdés? 🙂

Köszönöm az interjút és a kedves szavakat! 🙂