CÉGES FOTÓZÁS

Üzleti és vezetői portrék, vállalati fotók készítése a munkatársakról, a menedzsmentről: az irodádban vagy a fotóstúdiómban.

Teljeskörűen leszervezzük és le is bonyolítjuk a céges vagy vállalati fotózásodat. Üzleti portré fotók kérhetők egyetlen személyről vagy akár a teljes csapatról. A fotózás szervezését is átvállaljuk legyen az a céged központjában vagy iroda hiányában a saját műtermemben.

Nagyobb létszám esetén nem megoldható, hogy minden munkatárs egy adott napot ráérjen, így sokszor nem tud egységes lenni a céges portréfotó. Erre és a közös csapatképre is tudok megoldást.

Üzleti Portréfotó Budapesten

Mit takar a céges portré fotózás?

Cégek és vállalatok számára nyújtott üzleti fotós szolgáltatást. Magyarországon a legtöbb esetben a munkatársakról készítenek üzleti portréfotókat fedi a weboldalra, prezentációs anyagokra, szakmai cikkek mellé, konferenciához, tréningekhez vagy beléptető kártyához, stb. Külföldön viszont ide sorolják a munkahelyi életképeket, irodai környezet fotókat, céges rendezvény fotózást is. Céges és vállalati fotózásnak is nevezik (corporate portrait photography)

Miért van szükség a céges fotókra?

Egy cég mindig személytelenebb, mint egy magánvállalkozó. És a vállalat minél nagyobb, ez a „távolságtartás” egyre csak növekszik. A vizuális anyagok és a munkatársakról készített portrék teszik emberivé a cégeket. Felmérések szerint közel 80 %-kal megnövekszik az érdeklődés és a kapcsolódás a weblapod, stb. iránt. Az emberek nem céghez tudnak igazán kötődni, hanem személyekhez. A jó minőségű képek segítik ezt a kötődést kialakítani.

MINŐSÉG A LELKE A CÉGES PORTRÉ FOTÓKNAK!

A látványos, kiváló minőségű üzleti fotók kialakíthatják a kötődést, megkönnyíti ka közösséggel való kommunikációt és hatékonyan segítik a céges márka, termék népszerűsítését is. Gondolj bele, milyen amikor feljön valaki a weblapodra és csupa steril, élettelen stock fotó fogadja, nincs egyetlen személyes portré vagy irodai életkép sem. Lehet professzionális a weblapod, világszínvonalú a terméked, de az arculatodra a „személytelen” lesz a legjobb kifejezés.
Tudtad, hogy a céges weblapodra feltöltött üzleti portrék akár 65 %-kal is megnövelhetik a kapcsolatfelvétel esélyét?

 

„Köszönöm szépen, mindenki nagyon elégedett volt a fotókkal és hasonlóan jó élmény volt a kollégáknak :)” X.Anett egy magyar staurtup menedzsere

„Nagyon köszönjük a tegnapi jó hangulatú fotózást!
Várjuk a képeket!” IseeQ

Nagyon pozitívak voltak mindenkitől a visszajelzések, jól érezték magukat. Köszönjük szépen!”

„Nagyon pozitívak voltak mindenkitől a visszajelzések, jól érezték magukat. 
Köszönjük szépen!”

Ahol már találkozhattál az üzleti portréimmal és céges fotóimmal

Wáberer medical center
L33 medical orvosi rendelő
Portréfotózás Budapesten: Naturaldent cégnek
Portréfotózás Budapesten: Revital-Medical Center
Fogorvos_fotozas_Avicenna_dental
Dentál Duett fogorvos fotózás

Céges fotózások, céges portré fotók készítése rugalmas időbeosztással!

Nincs szükség már arra, hogy egyetlen nap érjen rá az összes munkatársad, hogy a képek elkészüljenek.
Teljeskörűenleszervezzük a céges fotózásodat és a kollégáid száműra a saját időbeosztásúk alapján adjuk ki a fotózási időpontokat.
Hétfőtől péntekig reggel 7:30-tól este 21:00 óráig szabadon foglalhatnak maguknak időpontokat a stúdiónkba. A felvételeket pedig pont úgy kapod meg, ahogy egy napba besűrített (a saját irodádba) céges fotózást csináltunk volna végig.
Nem jelent porbléműát már az sem, ha menet közben új kollégák érkeznek a céghez. Időpontot egyeztet hozzám és másnap már az egységes céges fotót fel is teheted a weblapra. Mintha csak egybapon fotóztam volna mi
De mitől szimpatikus egy céges fotó? Milyennek kell lennie egy csapatfotóznak?
Attól, hogy a fotón barátságosnak tűnik. Világos háttér előtt egy mosolygós, jó kisugárzású embert látunk, aki ráadásul jó stílussal öltözködik, ami lehet akár egy műtősruha is, vagy orvosi köpeny is, a lényeg, hogy a kép összhatása mindenképpen professzionalitást sugalljon. Vagyis az orvos egy jó portrén egyszerre professzionalitást és barátságos, emberi hozzáállást sugall.
Az Orvosi portré fotó mellett a rendelőről készült enteruőr fotó éppen annnyira fontos, mintha orvosi intro videót rendelnél.

CÉGES CSOPORTKÉP

A céges fotózás során sokszor kérik a csoportképet. Új munkatársérkezésekor vagy egy korábbi kolléga távozásakor azonnal aktualítását veszti eza tipusú felvétel.
Megoldást kínálok most erre is:
Minden céges munkatársat (akinek szerepelnie kell a csoportképen) külön fotózunk le és így készítjük el digitálisan a csoport felvételt.
Elönye: nem kell minden kollégának egy azon napon jelen lennie a fotózáson illetve ha új munkatársérkezik, esetleg valaki távozik, akkor csak rátesszük utólag acsoportképre és kivesszük azt, aki új helyre ment.
 
 
 
 

 

 

 

 

Céges fotózás

Céges és vállalati fotók készítése a munkatársakról.

Teljeskörüen leszervezzük és le is bonyolítjuk a céges vagy vállalati fotózásokat. Az üzleti portré fotók kérhetők csak egyetlen személyről vagy akár a teljes csapatról.

 

A CÉGES FOTÓZÁS KÉRHETŐ:

A céges portré fotózás teljeskörű szervezése

 • 1 adott napra a cég központjában
 • 1 adott napon a fotóstúdióban
 • teljesen személyre szabottan minden munkatársaik a saját időbeosztása szerint (különböző napokon, időpontokban)
 • az új kollégák érkezésekor akár egyetlen fő részére is

 

A CÉGES FOTÓZÁS EXTRA::

 • teljeskörő szervezést (ha nincs rá asszisztensed,munkatársad aki lmegszervezze és lepontosítsa a céges dolgozokkal vagy a menedzsemnttel
 • helszín biztosítása (szükség szerint)
 • tárgyaló biztosítása az elfoglat menedzsereknek, ha a céges  fotózás elött vagy közben is dolgoznia kell vagy a kollégákkal letárgyalni pár üzleti ügyet
 • bekészítés (kávé, tea, ásványvíz, aprósütemények stb.
 • szerzői jogok átruházása a cég számára
 • titoktartási szerződés
 • nemzetközi minőségű retus minden céges fotón

„Niki nagyon figyelmes, türelmes, segítőkész és igazi profi. Mivel viszonylag gyorsan szükségem volt fotókra, hamar adott időpontot. A fotózás alatt mindent megtett azért, hogy jól érezzem magam és felszabadult legyek. Türelmes volt, addig készített fotókat, próbáltunk ki beállításokat amíg nem sikerült megtalálnunk a tökéletes kombinációkat. A végleges képek is nagyon gyorsan elkészültek és ami talán a legfontosabb, hogy valóban azt érzem én vagyok rajtuk. Természetesek, mégis a legjobb arcomat mutatják. Csak ajánlani tudom. Öröm volt vele a munka, nagyon köszönöm!” János Csőke

„Ha volt valaki, aki utálta, ha fényképezik, az én voltam. Sosem voltam elégedett sem magammal, sem az eredményekkel, ugyanakkor szükségem volt jó portré- és önéletrajz fotókra, ezért sokat böngésztem a neten a galériákat, ott tűnt fel Niki oldala és profi stílusa. Nem tévedtem! Niki a legjobbaknál tanult, pontosan tudja, mit csinál és a vele töltött idő hipp-hopp elrepült: nyitott, pozitív és lelkes személyiség, aki mellett nem érzed azt, hogy feleslegesen jópofizna. A végeredmény pedig – nem túlzok – szenzációs lett: nem, hogy a családtagjaim voltak oda, akiknek megmutattam, de azon kaptam magam, hogy én is körbeküldtem a képeimet, annyira megtetszettek. Ez már önmagában óriási élmény számomra, a képeket pedig büszkén használom. Minden tizedfillérért megérte.” Chris Szabó

Üzleti portré fotózás
 
A céges fotózás kérhető egy fix napon, de a kimaradt ügyfelek vagy újonnan érkező kollégák egyénileg is felkereshetnek fotózás miatt a stúdióban. Így nincs szükség rendszeresen nagy fotózásokat szervezni a most felvetteknek. Elegendő, ha eljönnek hozzám.
Egy jó céges portré ezt tudja neked nyújtani: személyiséged, hitelességed visszaköszön a képeiden, ezért magasabb arányban jelentkeznek be rendelésre a weboldalad, Facebook oldalad látogatói!
 
Akár a stúdiómban, akár a helyszínen, a céged irodájában, a fotózás során olyan képeket készítek, amelyek amellett, hogy szimpatikussá tesznek a leendő ügyfeleid szemében, természetesen megfelelnek az egyedi igényeidnek is. A céges weblapon megjelenő üzleti portré fotók erősítik a hitelességet és növelik a bizalmat a céges és a márkád iránt.
 
Az irodátokban történő fotózás során kiemelten figyelembe veszem a személyiségi jogokat, a titoktartást.
 
Vedd fel velem a kapcsoaltot és kérj időpontot akár rövid határidőre: +36306003623
 
Kiszállás: Elsődlegesen Budapesten és Pest megyében, de igény szerint az egész ország területén (és azon is túl).

 

CÉGES FOTÓZÁS:

Orvos portré fotózás rendelőben
Üzleti portré fotó készítése
Fogorvos portré fotózás
Orvos portré fotózás
Portré fotózás
Üzleti portré fotózás
Orvos rendelő fotózás
Orvos portré fotózás
Orvos portré fotózás
Orvos portré fotózás rendelőben
Fogorvos fotózása
Üzleti portré fotózás
personal branding fotózás
Livják Csaba portréfotózás
orvos fotózás
orvos portré fotózás
Orvos portré fotózás rendelőben

A CÉGES FOTÓZÁS LÉPÉSEI:

 
1) Döntsd el, hogy mire is van szükséged! Elég ha egy munkatársatok készít pár felvételt vagy csak a legjobb minőségű céges portréfotó és utómunka, retus jöhet szóba nálad. 
 
2) Válaszd ki a fotóst a munkái alapján! Nézzd meg az üzleti portréfotósok képeit és a rajta szereplő utómunkákat. Ami a legjobban tetszik és ami képviseli a cégedet (felépíti a céges arculatod és nem leépíti), azt vagy azokat a fotósokat keresd meg!
 
Mire érdemes figyelni a fotós kiválasztásánál: a képes mennyire egységesek, a ruházat, az arc mennyire részletgazdag vagy mennyire lágy és melyik portré fotónak van természetes hatása. 
 
Ez egyénenként más lesz, hiszen van, akinek az én céges fotóim fognak bejönni, míg másoknak más üzleti fotós munkái tetszenek majd. Te döntesz! A lényeg, hogy a kiválasztott fotós stílusával azonosulni tudj.
 
Fontos, hogy több fotóst válassz ki! A cég vezetőségével egyeztesd le (kivéve ha te vagy a döntéshozó), hogy ki vagy kik azok, akik szóba jöhetnek, hogy elkészítsék az üzleti portréitokat. Ha megvannak a megfelelő fotográfusok, akkor kérjetek árajánlatot és hozzátok meg a döntést: “ő fogja elkészíteni a céges fotózást.”
 
3) Fotózás arculati megalkotása
Az egyik legfontosabb és legizgalmasabb munka a tervezés folyamatában. És kihagyhatatlan, ha professzionális arculatot akarsz a céged számára. 
A céges fotózások olykor igazi mostohagyerekek. Mindenki a legjobbat várja el tőle, de senki sem tudja, hogyan is kellene kinéznie a kész portréknak. Számtalanszor láttam, hogy kiváló cég, remekül felépített branddel és professzionális arculattal, weboldallal, de látványosan lerontják a megítélésüket egy rosszul megtervezett fotózással. Alulexponált, gyengén megvilágított vagy agyonretusált, koncepció nélküli üzleti portrék tönkreteszik az összképet.
Érdemes tehát elkészíteni a céges fotózás kézikönyvét is (már akinek még nincs), hogy mindig stabil, professzionális színvonala legyen a munkatársakról készülő képanyagnak, bárhol is legyen a cég, és bárki is legyen a fotós.
 
A céges arculati kézikönyvet teljesen személyre szabottan készítjük el számotokra, és minden arculati elemet, minden technikai és vizuális policyt figyelembe veszünk és minden szükséges specifikációt belerakunk. Ha fotózás előtt rendelkezel ezzel az anyaggal, akkor a következő lépések jelentős részét már át is ugorhatod, sokkal kevesebb lesz a munka vele. Egy jó céges fotóarculati kézikönyven mindent megtalálsz, ami a cégedre vonatkozhat pl. hátterek, helyszínek, megjelenések, színek stb.. 
 
 
4) Tervezés, konzultáció, tesztfotózás következik, ahol a te elképzeléseidnek és elvárásainak megfelelően a profi fotós és csapata segítségedre lesz a céges fotózás megtervezésében pl. stúdió, iroda, szabadtér, háttér, öltözék, színek, mit akar kommunikálni a fotó stb.
Érdemes akár egy tesztfotózást is kérni a munka előtt.
 

5) Helyszín meghatározása. Az előzőben már említettem, hogy érdemes eldönteni, hogy a fotós stúdiójában vagy az irodában, esetleg más helyszínen szeretnétek az üzleti portrékat elkészíteni.

A stúdióban történő fotózás kedvezőbb árat jelent, mivel ez nem tartalmazza a kiszállási, utazási költséget. A képek pedig garantáltan professzionális, stúdió minőségben készülnek. 
Nagyobb létszám esetén is praktikusabb a stúdió, mert nem kell több kiszállási díjat felszámolni és a munkatársaknak is kényelmesebb ha a saját üzemezésük szerint érkeznek a fotózásra.
 
Hosszú évek óta dolgozom cégekkel, akik rendszeresen elküldik az új munkatársaikat hozzám és ugyanolyan beállításokkal, ugyanolyan fotókat készítek róluk, mint a többiekről, így megmarad az egységes fotózási arculat. A cégnek sem kell megvárni amíg lesz újra 4-6 új belépő, hanem akár egyesével is el tudnak jönni hozzám. És még a csoportképekre is van egy remek trükköm… 🙂
 
6) A fotózás szervezése és a munkatársak ütemezése igényel egy kis időt. Meg kell határozni olyan heteket és azon belül olyan napokat, amikor a legtöbb munkatárs jelen tud lenni és ütemtervet készíteni a céges fotózásra pl. ki mikor érkezik, mikor kezd a fotósnál és mikor tudja kiválogatni a fotóit.
Írd össze azoknak a munkatársaknak a nevét és elérhetőségét, akiket szeretnél lefotózni és mi elkészítjük a ütemezést.
Priorizálni kell az utómunkát is, hiszen a cégnek gyakran azonnal használni kell az elkészült képeket, pl. pár napon belül leadni egy cikkhez vagy előadnak egy konferencián, esetleg még nem tettek fel LinkedIn profilképet. 
Több ügyfelem is van, akik már a fotózás szervezését is rám bízza, hogy ne neki kelljen mindenkivel egyeztetni, időpontokat beosztani, kérdésekre válaszolni és az utómunkával kapcsolatban véglegesíteni.
 
7) Megjelenés
A céges fotózás napjára a megfelelő ruházatban (előre egyeztetett és pontosított megjelenés szerint) érkezz a fotózásra! Sok startup cég szeret egységes megjelenést tervezni, pl. egyenpólóban fotózkodni. Multicégek jó része még mindig a klasszikus megjelenést (öltöny, blézer stb.) részesítik előnyben. Orvos csapat fotózása esetén pedig a rendelői köpenye vagy a műtős ruha szokott a kérés lenni. 
Szükség szerint kérhetsz sminkest, stylistot és fodrászt is. Vagy ha nagy a csapat érdemes egy koordinátort is kinevezni a nap során.
 
8) A céges fotózás menete
Előre beosztott időpont szerint érkeznek a kollégák. Fotósonként eltér, hogy hány perc jut egy emberre és mennyi képkocka készül. Vannak fotósok, akik 5 perc alatt elkészülnek egy emberrel, más 10-20 percet is eltölt mindenkivel. 
Én átlagosan 20 percet szeretek rászánni 1 főre. Sok munkatárssal elég pár szót váltani és néhány képet készíteni és már meg is ismertem a mozdulatait, természetes testtartását, jellegzetességeit. A munka innentől kezdve gyorsan megy és van hogy 15 percen belül készen is vagyunk, mert már ennyi idő alatt is születtek olyan felvételek, amelyek tetszenek a neki, és szívesen veszi, hogy kikerüljön az a fotó a weblapra. Másoknál kicsit tovább tart ez a folyamat és több beszélgetésre van szükség, mire elkészülnek a természetes hatású portréi.
 
9) Utómunka, retusálás
A fotózást követően azonnal van lehetőség a felvételek leválogatására és minden munkatárs saját maga választhatja ki azokat a portréit, amelyek felkerülnek a céges weblapra, prezentációba stb. 
Nálam lehetőség van arra is, hogy nem a helyszínen, munkaidőben kelljen átnéznie az összes nyers képet, hanem a fotózás másnapján név szerint leválogatom a legjobb fotókat és mappákba sorolom. Így nem kell már az összes fotót átnéznie (ez lehet akár 80-100 db is), hanem csak a számára előnyös 15-20 képet, amelyekből ő választhatja ki a kedvencét.
Az utómunka itt kezdődik, ami fotósként ismételten eltér. Van aki „automata” retusokat készít, van aki csak pici bőrhibákat szed ki. Én átlagosan 60 percet is dolgozom egy nyers képpel, és digitális rajztáblával készítem el az amerikai stílusú üzleti retust.
 
10) Szerzői jogok, személyiségi jogok, titoktartás, képek felhasználási jogai stb.
Érdemes ezt a témát is átvenni, mivel a fotósnak szerzői jogai vannak, neked és a munkatársaidnak pedig személyiségi jogaitok.
Ha magánemberként készíttetsz magadról fotót a legtöbbször fel sem merül ez a probléma. Üzleti fotók esetén és bizonyos munkakört, pozíciót betöltő személyeknél viszont fontos téma.
 
Mondok egy példát: Az én ügyfeleim nagyon igényes emberek és igen magas arányban ragaszkodnak hozzá, hogy a róluk készült fotókat ne használjam fel sehol, így minden fotózás alkalmával (akár erre szerződést kötünk, akár nem) lemondok a szerzői jogokról a teljes képanyagra vonatkozóan. Így soha nem kerül ki egyetlen fotó sem tőlem, még a referencia vagy árajánlat anyagaimba sem. 
Ügyvédemmel pedig egyetértünk abban, hogy a személyiségi jogok mindig fontosabbak, mint a szerzői jogok, így akár szerződést szeretnél kötni, akár nem, tiszteletben tartom a jogaidat. Ha külön engedélyt nem kapok rá írásban, akkor NEM fogom a szerzői jogaimat érvényesíteni és használni a képeidet. 
A gazdasági, üzleti és sportélet számos kiemelkedő alakjával dolgoztam már együtt, de ha valaki rákérdez, hogy a magazinban az én fotóm jelent meg XY-ról, akkor is alkalmazom a titoktartást.